norahain

Founder norah

Follow @organichairremoval
23. Catperson 🐈 Fulltime student. Most of the time during exam 🏼

Loading...
Cantik naw kulit dia 😍 @ritrud727 ✨

Cantik naw kulit dia @ritrud727 - 6 days ago

370 Likes
5 Comments
0
Team Norah 🏭🏒
_
Together we Grow πŸ§œπŸ»β€β™‚οΈπŸ§œπŸ»β€β™€οΈπŸ§šπŸ»β€β™€οΈπŸ§šπŸ»β€β™‚οΈ Tak pernah sangka akan ada organisasi yang very komited seperti kini. Thank you husband, CEO Norah iaitu En Ben yang terlalu ghairah membangunkan Norah, menjadi leader hala tuju Norah, memberi inspirasi dan semangat kepada kami semua ✨
_
Makeup oleh En Azam 😭 walaupun masing-masing sedar ke-ugly-an makeup ini namun kami redha 🀣
_
Doakan perjalanan kami mudah, menuju ke puncak kejayaan. Dijauhkan hasad dengki manusia dan terus bersemangat πŸ’ͺ🏻 Norah ❀️
_
#Norah #OrganicHairRemoval #TeamBuilding #YoungEntreppreneur #TogetherWeGrow

Team Norah _ Together we Grow πŸ§œπŸ»β€β™‚οΈπŸ§œπŸ»β€β™€οΈπŸ§šπŸ»β€β™€οΈπŸ§šπŸ»β€β™‚οΈ Tak pernah sangka akan ada organisasi yang very komited seperti kini. Thank you husband, CEO Norah iaitu En Ben yang terlalu ghairah membangunkan Norah, menjadi leader hala tuju Norah, memberi inspirasi dan semangat kepada kami semua _ Makeup oleh En Azam walaupun masing-masing sedar ke-ugly-an makeup ini namun kami redha 🀣 _ Doakan perjalanan kami mudah, menuju ke puncak kejayaan. Dijauhkan hasad dengki manusia dan terus bersemangat 🏻 Norah ️ _ #Norah #OrganicHairRemoval #TeamBuilding #YoungEntreppreneur #TogetherWeGrow - 8 days ago

217 Likes
10 Comments
0
Loading...
menyambut hari lahir Syikin yang ke 26 πŸŽ‰ semoga terus sukses! 
_
Gambar: Team Norah yang komited, energetic dan productive kerana kami semua mempunyai matlamat jelas dalam hidup. Tk dilupakan Kalyisah yang menunggu baby utk lahir kedunia πŸ‘ΆπŸ»
_
#Norah #OrganicHairRemoval #youngentrepreneur #TeamWorkMakesTheDreamWork

menyambut hari lahir Syikin yang ke 26 semoga terus sukses! _ Gambar: Team Norah yang komited, energetic dan productive kerana kami semua mempunyai matlamat jelas dalam hidup. Tk dilupakan Kalyisah yang menunggu baby utk lahir kedunia 🏻 _ #Norah #OrganicHairRemoval #youngentrepreneur #TeamWorkMakesTheDreamWork - 11 days ago

119 Likes
2 Comments
0
Happy New Year πŸŽ‰
Have more ideas, success, love and never regret. πŸ’
_
#2018 #benxain

Happy New Year Have more ideas, success, love and never regret. _ #2018 #benxain - 24 days ago

416 Likes
10 Comments
0
Done meeting with our new strategic business partner.
-

Looking forward for prosperous 2018 business growth. βœ¨πŸ’Ή

Done meeting with our new strategic business partner. - Looking forward for prosperous 2018 business growth. - 1 month ago

273 Likes
5 Comments
0
Everything is funnier when im with my bestfriends! πŸ‘¦πŸ»πŸ‘§πŸ»πŸ§•πŸ»πŸ‘¦πŸ»πŸ‘§πŸ» #IbuSaudaraMithali

Everything is funnier when im with my bestfriends! πŸ»πŸ»πŸ§•πŸ»πŸ»πŸ» #IbuSaudaraMithali - 1 month ago

275 Likes
2 Comments
0
Bestfriends πŸ‘§πŸ»πŸ§•πŸ»πŸ‘¦πŸ»βœ¨
Acu,Alisya and Ammar ❀️

Bestfriends πŸ»πŸ§•πŸ»πŸ» Acu,Alisya and Ammar ️ - 1 month ago

202 Likes
0 Comments
0
Thank you kak @zarinazainuddin_ untuk pulut kuning yang sedap. Cicah pula dengan rendang ayam + rendang daging + rendang kerang. Berebut staf semua! Paling sedap kuah rendang ayam. Daging rendang pun the best sbb lembut dan senang makan!
_

Untuk sandwich, saya order from @sandwichterliur pun habis licin! Egg mayo tu fav suami! Service mmg mesra dan puas hati. Will repeat order!
_
Yang pasti, suami makan sampai licin. Bukan senang nk tgk suami makan sampai habis 😝
_
Untuk siapa yang buat food delivery, boleh komen dibawah. Senang untuk sy roger food delivery πŸ˜‹βœ¨
_
#benxain #10yearsandcounting

Thank you kak @zarinazainuddin_ untuk pulut kuning yang sedap. Cicah pula dengan rendang ayam + rendang daging + rendang kerang. Berebut staf semua! Paling sedap kuah rendang ayam. Daging rendang pun the best sbb lembut dan senang makan! _ Untuk sandwich, saya order from @sandwichterliur pun habis licin! Egg mayo tu fav suami! Service mmg mesra dan puas hati. Will repeat order! _ Yang pasti, suami makan sampai licin. Bukan senang nk tgk suami makan sampai habis _ Untuk siapa yang buat food delivery, boleh komen dibawah. Senang untuk sy roger food delivery _ #benxain #10yearsandcounting - 2 months ago

449 Likes
12 Comments
1
Kek tahun nie, kita ganti dengan pulut kuning @zarinazainuddin_ sebab suami ada luah, dia teringat pulut kuning arwah mak.☺️
_
Happy birthday sayang! Thank you Kak Wati, ( arwah ibu mertua ku ) kerana melahirkan cinta hati ku ini πŸ’–πŸ’•
_
Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yg beriman. Al-Fatihah buat ibu mertuaku πŸ‘ΈπŸ»

Kek tahun nie, kita ganti dengan pulut kuning @zarinazainuddin_ sebab suami ada luah, dia teringat pulut kuning arwah mak.️ _ Happy birthday sayang! Thank you Kak Wati, ( arwah ibu mertua ku ) kerana melahirkan cinta hati ku ini _ Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yg beriman. Al-Fatihah buat ibu mertuaku 🏻 - 2 months ago

311 Likes
3 Comments
0
Now we are happy team! Ada lagi 2 org staf yg ada kelas weekend. Sorg ambil ACCA, sorg lagi PhD. Good luck my acc and Business Dev Manager πŸŽ‰ jemput like gambar 😝😝😝
_

#BirthdayBoss

Now we are happy team! Ada lagi 2 org staf yg ada kelas weekend. Sorg ambil ACCA, sorg lagi PhD. Good luck my acc and Business Dev Manager jemput like gambar _ #BirthdayBoss - 2 months ago

214 Likes
0 Comments
0
My happiest moments just wouldn’t be the same without you next to me. The funniest moments wouldn’t be filled with as much laughter without you next to me. You bring light to my life. Happy Birthday, from your wife! #benxain #happybirthday #myhusband #10yearsandcounting 
#iloveyou #2nddecember

My happiest moments just wouldn’t be the same without you next to me. The funniest moments wouldn’t be filled with as much laughter without you next to me. You bring light to my life. Happy Birthday, from your wife! #benxain #happybirthday #myhusband #10yearsandcounting #iloveyou #2nddecember - 2 months ago

228 Likes
0 Comments
0
I still remember the moment when we looked into each others’ eyes and said I LOVE YOU for the first time...Because it feels exactly the same way, even today. Happy Birthday Husband! πŸ’‘ #10yearsandcounting  #birthdaylove #lovestory #perfecttogether #benxain

I still remember the moment when we looked into each others’ eyes and said I LOVE YOU for the first time...Because it feels exactly the same way, even today. Happy Birthday Husband! #10yearsandcounting #birthdaylove #lovestory #perfecttogether #benxain - 2 months ago

321 Likes
4 Comments
0
Throwback sikit. Hidup kami putih dengan kehadiran sang matahari. β˜€οΈπŸ”₯

Throwback sikit. Hidup kami putih dengan kehadiran sang matahari. ️ - 2 months ago

340 Likes
9 Comments
0
(Sambungan...)
-

Pada ruangan komen pula beliau telah memanipulasikan fakta dan memfitnah dengan mewujudkan keadaan bahawa bukan sahaja beliau malah pengedar pihak syarikat yang lain juga telah dianiaya dengan sengaja.
-

Pihak syarikat melalui wakil peguam kami telah memfailkan,
-

1)Saman fitnah
2)Menuntut gantirugi
3)Memohon injuksi mahkamah.
-

Pihak syarikat berharap dengan tindakan tegas yang diambil ini akan mengembalikan reputasi kami yang tercalar teruk disebabkan oleh kenyataan beberapa bekas pengedar dan bekas kakitangan kami.
-

Sebarang kenyataan lanjut hanya akan dibuat selepas proseding mahkamah bermula, sehingga itu pihak kami tidak akan mengeluarkan sebarang maklumbalas. Pihak syarikat juga memandang serius kepada mana mana kenyataan balas yang dikeluarkan selepas writ saman pihak syarikat diserahkan kepada mereka yang terlibat.
-

Bahagian akhir. .
Esok jam 6 petang pihak syarikat akan menamakan 4 lagi individu lain iaitu 1 orang bekas pengedar sebagai defenden dan 3 orang bekas kakitangan yang terlibat secara langsung memfitnah pihak syarikat dan menyeleweng sejumlah wang yang besar.
-

1)Memfailkan saman fitnah 
2)Menuntut gantirugi dan 
3)Memohon injuksi mahkamah untuk menghentikan mereka ini dari menulis sebarang kenyataan tentang syarikat
4)Penyelewengan wang syarikat.

(Sambungan...) - Pada ruangan komen pula beliau telah memanipulasikan fakta dan memfitnah dengan mewujudkan keadaan bahawa bukan sahaja beliau malah pengedar pihak syarikat yang lain juga telah dianiaya dengan sengaja. - Pihak syarikat melalui wakil peguam kami telah memfailkan, - 1)Saman fitnah 2)Menuntut gantirugi 3)Memohon injuksi mahkamah. - Pihak syarikat berharap dengan tindakan tegas yang diambil ini akan mengembalikan reputasi kami yang tercalar teruk disebabkan oleh kenyataan beberapa bekas pengedar dan bekas kakitangan kami. - Sebarang kenyataan lanjut hanya akan dibuat selepas proseding mahkamah bermula, sehingga itu pihak kami tidak akan mengeluarkan sebarang maklumbalas. Pihak syarikat juga memandang serius kepada mana mana kenyataan balas yang dikeluarkan selepas writ saman pihak syarikat diserahkan kepada mereka yang terlibat. - Bahagian akhir. . Esok jam 6 petang pihak syarikat akan menamakan 4 lagi individu lain iaitu 1 orang bekas pengedar sebagai defenden dan 3 orang bekas kakitangan yang terlibat secara langsung memfitnah pihak syarikat dan menyeleweng sejumlah wang yang besar. - 1)Memfailkan saman fitnah 2)Menuntut gantirugi dan 3)Memohon injuksi mahkamah untuk menghentikan mereka ini dari menulis sebarang kenyataan tentang syarikat 4)Penyelewengan wang syarikat. - 2 months ago

109 Likes
0 Comments
0
Pihak kami telah pun 
1)Memfailkan saman fitnah 
2)Menuntut gantirugi dan 
3)Memohon injuksi mahkamah untuk menghentikan mereka ini dari menulis sebarang kenyataan tentang syarikat
.

Pada 27 July 2017
.

Bekas pengedar Norah, Saufinas Binti Ismail melalui akaun facebook peribadi beliau dengan nama Saufinas Ismail telah membuat satu posting yang telah dengan sengaja dan berniat jahat memfitnah pihak syarikat dengan memberi makna dari kenyataan beliau bahawa pihak syarikat telah menjual harga yang lebih tinggi kepada beliau dan kemudiannya pihak syarikat telah menjual pada harga yang lebih rendah kepada pembeli kami di website.
.

Posting ini telah diLIKE oleh sebahgian besar agen dan stokis Norah.
.

Namun melalui bukti invoice di atas adalah jelas bahawa belian yang dibuat oleh Saufinas Binti Ismail ialah pada kadar harga RM16.50 sebotol dan harga jualan semasa posting di laman facebook beliau dibuat ialah RM25.00 iaitu harga jualan pihak syarikat sepanjang tempoh kempen β€œUlangtahun Norah yang kelima” berbanding dengan kenyataan beliau yang cuba memberi maksud, pihak syarikat telah memganiaya beliau sebagai pengedar dan stokis atau agen beliau dengan tujuan untuk mempengaruhi agen atau stokis syarikat dibawah kumpulan beliau supaya berhenti menjual produk kami dan mengikut beliau pergi ke produk pesaing kami.
.

Beliau juga pada posting yang sama telah dengan sengaja membuat kenyataan lain yang memberi maksud pihak syarikat telah menipu wang beliau sebanyak RM26000 sedangkan pihak syarikat tidak pernah pada bila bila masa berhutang dengan pengedar, stokis mahupon agen kami dan melalui rekod semakan jualan Saufinas Binti Ismail tidak pernah membuat belian dengan jumlah bayaran wang yang dimaksudkan
. .(Bersambung...)

Pihak kami telah pun 1)Memfailkan saman fitnah 2)Menuntut gantirugi dan 3)Memohon injuksi mahkamah untuk menghentikan mereka ini dari menulis sebarang kenyataan tentang syarikat . Pada 27 July 2017 . Bekas pengedar Norah, Saufinas Binti Ismail melalui akaun facebook peribadi beliau dengan nama Saufinas Ismail telah membuat satu posting yang telah dengan sengaja dan berniat jahat memfitnah pihak syarikat dengan memberi makna dari kenyataan beliau bahawa pihak syarikat telah menjual harga yang lebih tinggi kepada beliau dan kemudiannya pihak syarikat telah menjual pada harga yang lebih rendah kepada pembeli kami di website. . Posting ini telah diLIKE oleh sebahgian besar agen dan stokis Norah. . Namun melalui bukti invoice di atas adalah jelas bahawa belian yang dibuat oleh Saufinas Binti Ismail ialah pada kadar harga RM16.50 sebotol dan harga jualan semasa posting di laman facebook beliau dibuat ialah RM25.00 iaitu harga jualan pihak syarikat sepanjang tempoh kempen β€œUlangtahun Norah yang kelima” berbanding dengan kenyataan beliau yang cuba memberi maksud, pihak syarikat telah memganiaya beliau sebagai pengedar dan stokis atau agen beliau dengan tujuan untuk mempengaruhi agen atau stokis syarikat dibawah kumpulan beliau supaya berhenti menjual produk kami dan mengikut beliau pergi ke produk pesaing kami. . Beliau juga pada posting yang sama telah dengan sengaja membuat kenyataan lain yang memberi maksud pihak syarikat telah menipu wang beliau sebanyak RM26000 sedangkan pihak syarikat tidak pernah pada bila bila masa berhutang dengan pengedar, stokis mahupon agen kami dan melalui rekod semakan jualan Saufinas Binti Ismail tidak pernah membuat belian dengan jumlah bayaran wang yang dimaksudkan . .(Bersambung...) - 2 months ago

145 Likes
0 Comments
0
Sejak awal penubuhan Norah sehingga kini saya sentiasa mengingatkan diri saya yang pertamanya untuk menjaga posting saya di social media supaya tidak berakhir dengan menulis benda benda yang negatif baik benda yg sememangnya betul atau benda yg saya rasa ianya betul.
-

Pada kakitangan saya juga saya sampaikan perkara yang sama, jangan kongsi benda yang negatif dan juga jangan menghentam pelanggan, prinsip kami β€œcustomers always right”.
-

Akhir akhir ini saya dapati beberapa bekas pengedar Norah dan bekas kakitangan syarikat bukan sahaja berkongsi cerita negatif yang menghentam tetapi sudah semakin keterlaluan dan melampau sehingga mula memulakan kempen memfitnah Norah secara umum dan saya atau pon suami secara peribadi. Pada asalnya saya tdk begitu melayan kerana beranggapan perkara ini hanya bersifat sementara dan mungkin satu kesilapan yang tidak disengajakan, tetapi kebelakangan ini hentaman itu sudah mula ditambah dengan fitnah yang melampau dan keterlaluan sehingga menjejaskan nama baik syarikat dan saya secara peribadi.
-

Saya secara peribadi agak tertekan untuk menjawab satu demi satu persoalan yang datang baik dari followers, rakan, pelanggan, ahli keluarga dan juga beberapa kakitangan yang tidak mempunyai maklumat yang mendalam sehingga ada diantara mereka yang mula menunjukkan penurunan prestasi. Dikalangan pengedar, stokis dan agen saya pula ada yang berhenti dari membuat jualan dan tidak kurang juga yang mula membawa agen yang kami bina melalui sistem kami dan coaching mereka untuk mencuba produk lain.
-

Perkembangan lanjut bagi kes saman ini akan saya update part by part.

Sejak awal penubuhan Norah sehingga kini saya sentiasa mengingatkan diri saya yang pertamanya untuk menjaga posting saya di social media supaya tidak berakhir dengan menulis benda benda yang negatif baik benda yg sememangnya betul atau benda yg saya rasa ianya betul. - Pada kakitangan saya juga saya sampaikan perkara yang sama, jangan kongsi benda yang negatif dan juga jangan menghentam pelanggan, prinsip kami β€œcustomers always right”. - Akhir akhir ini saya dapati beberapa bekas pengedar Norah dan bekas kakitangan syarikat bukan sahaja berkongsi cerita negatif yang menghentam tetapi sudah semakin keterlaluan dan melampau sehingga mula memulakan kempen memfitnah Norah secara umum dan saya atau pon suami secara peribadi. Pada asalnya saya tdk begitu melayan kerana beranggapan perkara ini hanya bersifat sementara dan mungkin satu kesilapan yang tidak disengajakan, tetapi kebelakangan ini hentaman itu sudah mula ditambah dengan fitnah yang melampau dan keterlaluan sehingga menjejaskan nama baik syarikat dan saya secara peribadi. - Saya secara peribadi agak tertekan untuk menjawab satu demi satu persoalan yang datang baik dari followers, rakan, pelanggan, ahli keluarga dan juga beberapa kakitangan yang tidak mempunyai maklumat yang mendalam sehingga ada diantara mereka yang mula menunjukkan penurunan prestasi. Dikalangan pengedar, stokis dan agen saya pula ada yang berhenti dari membuat jualan dan tidak kurang juga yang mula membawa agen yang kami bina melalui sistem kami dan coaching mereka untuk mencuba produk lain. - Perkembangan lanjut bagi kes saman ini akan saya update part by part. - 2 months ago

110 Likes
0 Comments
0
Mummy kalah 😒
.
.
Kalau main dengan anak bulus, sekejap-sekejap okay. Kalau layan lebih 30 minit; mmg dia main gigit dn cakar betul-betul. πŸ˜… agaknya geram kot β€œnie mcm buli aku jea, meh sini aku ajar sikit!” 🀣
.
.
Berdarah, parut tu biasa utk owner kucin. Bak kata: Parut dibadan boleh nampak. Parut dihati siapa tahu πŸ™ˆ

Mummy kalah . . Kalau main dengan anak bulus, sekejap-sekejap okay. Kalau layan lebih 30 minit; mmg dia main gigit dn cakar betul-betul. agaknya geram kot β€œnie mcm buli aku jea, meh sini aku ajar sikit!” 🀣 . . Berdarah, parut tu biasa utk owner kucin. Bak kata: Parut dibadan boleh nampak. Parut dihati siapa tahu - 2 months ago

336 Likes
11 Comments
0
Budak busuk! Sedih nya nak berpisah dengan budak ini. Harap keluarga baru Pablo akan sayang Pablo mcm mna mummy syg Pablo. Skrg nie pantang bunyi gate buka, terus melalak minta bawa keluar jalan-jalan. πŸ˜…
.
.
#animallover #straydog

Budak busuk! Sedih nya nak berpisah dengan budak ini. Harap keluarga baru Pablo akan sayang Pablo mcm mna mummy syg Pablo. Skrg nie pantang bunyi gate buka, terus melalak minta bawa keluar jalan-jalan. . . #animallover #straydog - 2 months ago

186 Likes
4 Comments
0
Loading...
Load more posts
2017 - © Deskgram. All rights reserved.